EBIKE EFOS Webshop: elektrische fiets ombouwsets voor het ombouwen van u fiets en de EE SPORT speed pedelec
Ombouwset--Sparta-Ion-Gl
De Sparta Ion Gl is een degelijke fiets. Na jaren plezier heeft de fiets vaak nog niets geleden. Ooit zijn de elektrische onderdelen niet meer verkrijgbaar of zeer duur. Een andere overweging om geen nieuwe elektrisch onderdelen van Sparta te plaatsen kan zijn dat de andere onderdelen al oud zijn. Je zou bijvoorbeeld een nieuwe batterij plaatsen en daarna gaat de motor kapot.  Tevens heeft u bij het plaatsen van een nieuw elektrisch systeem 2 jaar garantie.

De oplossing om toch betaalbaar  elektrisch te fietsen met de Sparta Ion Gl is, alle elektrisch onderdelen vervangen door met een ombouwset.  Een ombouwset elektrisch fiets betaat uit een batterij  motor en elektronica. Deze set kan u zelf plaatsen of laten doen door een van onze fietsenmakers bij u in de buurt.    Als u de ombouwset  elektrische fiets zelf wil plaatsen kan u meer informatie vinden bij de handleidingen  of bij de veel gestelde vragen.

De Sparta  Ion is verkocht met voorwielmotor en achterwiel motor. Het meest handig is een ombouwset nemen met de motor op dezelfde plaats De ombouwset   elektrische  fiets kan u bestellen via de webwinkel van EBIKE EFOS.
Ombouwset met een voorwiel motor Sparta Ion GL
Ombouwset met achterwiel motor Sparta Ion GL

Specifieke eigenschappen van de Sparta Ion Gl:

Type remmen:
Veel Sparta Ion  GL hebben velg remmen. Bij de keuze van een ombouwset kan u bij een velgrem kiezen voor een v-brake/ schijf rem motor.  Er zijn ook sparta's  gemaakt met een trommelrem zie hieronder.  Voor Sparta fietsen met een trommelrem dient u een Achterwielmotor met roller-brake aansluiting te plaatsen.  In de webwinkel wordt dit een Baboe achterwiel motor genoemd. De trommelrem kan je niet overplaatsen op een rollebrake rem. Daarom dient u een rollerbrake remplaat aan te schaffen bij een trommelrem motor.

Type  batterij:
De accu van de Sparta Ion GL is gechipt. Dat betekent dat hij een communicatie signaal verwacht van de chip in de motor. Er kan dus geen vreemde batterij op de motor gezet worden. Dus een van de onderdelen blijven gebruiken is lastig en zeer arbeidsintensief. De Sparta Ion GL  heeft de batterij vaak in de schuine buis. De wat oudere batterijen hebben ook een zeer lage accu capaciteit van 24volt 10ampere = 240Wh dit geeft 25-50km actieradius. Bij een ombouwset  kan u kiezen voor een accu met een capaciteit van 36v17a= 630Wh. Dit geeft een actieradius tot wel 150km. Dus bij de ombouw van een Sparta Ion Gl wordt de accu op de bagage drager geplaaatst vooral omdat de Sparta een soort banaan vorm heeft. Dit maakt het wat moeilijk om een frame accu te bevestigen. De oude accu wordt altijd verwijderd uit de fiets omdat het loos gewicht is.  De bagagedrager zit vaak vast aan het spat bord. Als je bij het monteren van een andere bagage drager voor de accu kan het zijn dat   spatbord-trengel/houder  voor het spatbord bestellen bij bijvoorbeeld hollandshop.
Bezig met laden...

Specifieke eigenschappen van de Sparta Ion Gl:Spatbordhouder
Spatbord houder
Trommelrem op Sparta Ion motor:
Sparta Ion  motor met trommel rem


Ombouwset met achterwiel rollerbrake voor fiet met rommelremmen
Samenstelling bestelling voor fiets met Trommelrem in achterwiel motor


EBIKE EFOS ombouwset, Loo 4, 5571KR Bergeijk, IBAN NL88RABO0154732095, BIC SWIFT: RABONL2U, KVK 77676319, NL861092399B01, Marcel van Gorp, 06-23391623, www.ebike-efos.nl, info@ebike-efos.nl